SZAFIR dojrzewał 4 miesiące.
Głęboki lecz łagodny smak i kremowa konsystencja sprawiają, że Szafir stanowi nową jakość wśród Skarbów Serowara. Powstaje przy udziale drożdży winnych, które nadają mu charakterystyczny smak i konsystencję. Gęsty, kremowy miąższ doskonale rozpływa się w ustach, a świeży, owocowy zapach mango idealnie współgra z nutą kwaśnego mleka, perfekcyjnie komponując się podczas degustacji.
cechy: łagodny z kremową i śmietankową nutą
wina: białe wytrawne, półwytrawne, musujące
zastosowanie: deska serów, fondue, grzanki
SKŁADNIKI:
mleko znormalizowane, pasteryzowane
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 1531 kJ/ 368 kcal,
tłuszcz – 28 g,
w tym kwasy nasycone – 19 g,
węglowodany – 1,1 g,
w tym cukry – 0 g,
białko – 28 g,
sól – 1,5 g