OLDAR MASA JAJOWA 10KG

Kategorie: JAJA \ MASY JAJOWE
Ceny


Oznaczenia
Kod kreskowy
MFOV-1
Logistyka
Jednostka podstawowa
szt.
Opis
Masa jajowa jest gotowym produktem pozyskanym ze świeżych jaj w wyniku zautomatyzowanego, maszynowego pozbawienia ich zewnętrznej skorupki. Produkowana jest zarówno z jaj kurzych (ze wszystkich rodzajów chowów tj. ekologicznego, na wolnym wybiegu, ściółkowego, klatkowego), jak i przepiórczych.

Zastosowany przez Fermę Oldar proces technologiczny gwarantuje czystość mikrobiologiczną masy przy jednoczesnym pełnym zachowaniu wartości odżywczych i walorów smakowych świeżych jaj. Pasteryzowana masa jajowa z Sokołowa pakowana jest w aseptyczny worek foliowy (bag in box o pojemności 5, 10 oraz 20 kg) umieszczony w kartonie, a także w zbiornik z tworzywa sztucznego o pojemności 400, 600 i 1000 kg. Produkt ten jest idealnym rozwiązaniem i jednocześnie usprawnieniem procesu produkcji dla cukierni, piekarni, hoteli oraz różnego rodzaju punktów zbiorowego żywienia.

Do licznych zalet pasteryzowanej masy jajowej z Sokołowa można zaliczyć wyeliminowanie z procesów technologicznych pracochłonnych i czasochłonnych czynności związanych z wybijaniem jajek, wyeliminowanie odpadów tj. skorupek, łatwość przechowywania oraz zmniejszenie powierzchni przechowalniczej.
Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.
© SolEx B2B