MALUTA SER GOUDA ok. 4kg

Ceny


Oznaczenia
Kod kreskowy
2770370
Logistyka
Jednostka podstawowa
kg
Ilość w opakowaniu zbiorczym
4
Opis

Ser jest produkowany z mleka regionalnego z własnego skupu Spółdzielni, z dominującą przewagą gospodarstw tradycyjne wypasających krowy na łąkach.

Stąd charakterystyczne walory i smak. Chronimy tradycje produkcji serów dojrzewających na Żuławach. Nie stosujemy dodatków barwników ani konserwantów.

Ser dojrzewający Gouda z Maluty charakteryzuje się wysoką wartością odżywczą, wysoką przyswajalnością składników i możliwością długotrwałego przechowywania. Ser odznacza się łagodnym, delikatnym, lekko orzechowym smakiem i charakterystycznym aromatem. Podczas dojrzewania składniki sera ulegają zmianom, co w konsekwencji stanowi o charakterze i jakości sera.

SKŁADNIKI:

mleko pasteryzowane,

sól,

stabilizator: chlorek wapnia,

bakterie fermentacji mlekowej

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:

wartość energetyczna – 1404 kJ/ 338 kcal,

tłuszcz – 26 g,

w tym kwasy nasycone – 18 g,          

węglowodany – 0 g,

w tym cukry – 0 g,

białko – 26 g,

sól – 1,5 g

Wapń 800 mg - 100 % Referencyjnej Wartości Spożycia

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.
© SolEx B2B