MALUTA JOGURT NATURALNY B / LAKTOZY 2,5% 5kg

Kategorie: NABIAŁ \ JOGURTY NATURALNE
Ceny


Oznaczenia
Kod kreskowy
5904467711668
Logistyka
Jednostka podstawowa
szt.
Opis

Klasyczny jogurt naturalny 2,5% tł. bez laktozy to najnowsza pozycja na liście doskonałych wyrobów od Maluty. Smaczny, aromatyczny, łagodny, o kremowej konsystencji i lekko kwaskowym smaku. Jogurt naturalny powstaje poprzez ukwaszenie szczepami bakterii jogurtowych spasteryzowanego  mleka, pochodzącego z regionalnych gospodarstw z przewagą wypasu pastwiskowego. Dedykowany jest szczególnie osobom z nietolerancją laktozy.

SKŁADNIKI:

mleko,

odłuszczone mleko w proszku,

białka mleka,

enzym: laktaza,

żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbruecki subsp. bulgaricus.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:

wartość energetyczna – 242 kJ/ 58 kcal,

tłuszcz – 2,5 g,

w tym kwasy nasycone – 1,7 g,         

węglowodany – 4,8 g,

w tym cukry – 4,8 g,

białko – 4 g,

sól – 0,13 g



Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.
© SolEx B2B