Pozbawiony tłuszczu naturalny jogurt wysokobiałkowy odznacza się wysoką wartością odżywczą, znacznymi walorami smakowymi oraz możliwością spożywania na wiele sposobów. Dedykujemy go szczególnie osobom na diecie wysokobiałkowej, z nietolerancją laktozy.
Jogurt, jak inne wyroby Maluty, jest produkowany z mleka regionalnego z dominującą przewagą gospodarstw tradycyjne wypasających krowy na łąkach.
SKŁADNIKI:
mleko pasteryzowane,
enzym: laktaza,
żywe kultury bakterii jogurtowych: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus bulgaricus.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 241 kJ/ 57 kcal,
tłuszcz – 0 g,
w tym kwasy nasycone – 0 g,
węglowodany – 5,2 g,
w tym cukry – 4,7 g,
białko – 9 g,
sól – 0,10 g