Makaron Tortellini z nadzieniem serowym Knorr Professional 3 kg - wyprodukowany we Włoszech, makaron z pszenicy durum i jaj, w składzie włoskie sery: Gorgonzola, Ricotta, Provolone, Parmigiano Reggiano, doskonały do sałatek, zup i dań głównych, np. pasta z sosami śmietanowymi, carbonarą, cztery sery z brokułami, z podgrzybkami, borowikami czy kurkami, idealny do dań bufetowych i bemarów.
SKŁADNIKI:
makaron (72%) (mąka semolina z PSZENICY durum, JAJA (16,7%)),
nadzienie serowe (28%) [bułka tarta (mąka PSZENNA, drożdże piwne, sól), SER (15%)* (SER Gorgonzola DOP , SER Ricotta, SER Provolone, SER Parmigiano Reggiano DOP)], tłuszcz palmowy,
aromaty (zawierają MLEKO, PSZENICĘ),
serwatka w proszku (MLEKO) (4,39%),
sól,
SER topiony (3%)*,
błonnik PSZENNY,
ekstrakt drożdżowy,
pieprz czarny,
przeciwutleniacz (fosforany sodu).
Może zawierać soję, gorczycę.
*Zawartość procentowa w nadzieniu.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna - 1667 kJ / 396 kcal
tłuszcz – 10 g,
w tym kwasy nasycone – 5,1 g,
węglowodany – 61 g,
w tym cukry – 3,2 g,
błonnik – 2,8g,
białko – 14 g,
sól – 3,0 g