Doskonale skomponowana mieszanka przypraw (natka pietruszki, majeranek, cząber, gałka muszkatołowa, pieprz biały i lubczyk) z delikatnym sosem. Do zastosowania bezpośrednio na warzywa mrożone oraz świeże, a także ryż i makarony. Idealna alternatywa dla masła z bułką (glazura do warzyw). Polecany w szczególności do stosowania w piecach konwekcyjno-parowych. Zapewnia zachowanie smaku i aromatu potrawy oraz jej wilgotności podczas przechowywania w podgrzewaczach i bemarach.
SKŁADNIKI:
tłuszcz palmowy,
skrobia,
sól,
wzmacniacz smaku (glutaminian monosodowy),
masło w proszku (3,3%),
ekstrakt drożdżowy, natka pietruszki (2,2%),
odłuszczone mleko w proszku,
gałka muszkatołowa,
pieprz biały,
cząber (0,5%),
majeranek (0,5%)
lubczyk (0,1%)
cukier,
aromat (w tym mleko)
Może zawierać gluten, mleko, jaja, seler i gorczycę.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 2020 kJ / 482 kcal,
tłuszcz – 40 g,
w tym kwasy nasycone – 24 g,
węglowodany – 23 g,
w tym cukry – 1,4 g,
białko – 7,5 g,
sól – 22,1 g