Wyjątkowo miękka, bezglutenowa i bezlaktozowa bułeczka kajzerka, oprószona suto mąką.
SKŁADNIKI:
woda,
skrobie (tapiokowa, ziemniaczana),
mąka (ryżowa, kukurydziana),
olej słonecznikowy,
drożdże,
skoncentrowany syrop winogronowy,
białko kurze (jaja),
substancja utrzymująca wilgoć (glicerol),
błonnik roślinny (psylium),
cukier,
sól,
substancje zagęszczające (hydroksypropylometyloceluloza, guma ksantanowa)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna - 1190 kJ/ 283 kcal,
tłuszcz - 7,9 g,
w tym kwasy nasycone - 0,5 g,
węglowodany - 47,9 g,
w tym cukry - 1,8 g,
błonnik - 2,7 g
białko - 3,8 g,
sól - 2,0 g