IL CONTE CONTE PAPRYKA PIRI-PIRI OSTRA 100g /6/

Ceny


Oznaczenia
Kod kreskowy
9001458029972
Logistyka
Jednostka podstawowa
szt.
Ilość w opakowaniu zbiorczym
6
Opis

Piri Piri to nazwa ostrej papryczki, która największą popularnością cieszy się w Portugalii i zachodniej Afryce. Wykorzystuje się ją do przygotowywania past, marynat do mięs i ryb oraz palącego sosu piri przyrządzonego z suszonych i namoczonych papryczek. Jej intensywny i pikantny smak doda każdej potrawie unikalnego charakteru oraz rozpali apetyt wszystkich miłośników ostrej kuchni.

 

SKŁADNIKI:

papryka piri-piri (ostra papryka),

woda,

sól,

ocet winny,

regulator kwasowości: kwas octowy, kwas cytrynowy,

substancja konserwująca: dwutlenek siarki

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:

 

wartość energetyczna – 164 kJ / 40 kcal,

tłuszcz – 0,8 g,

w tym kwasy nasycone – 0,2 g,         

węglowodany – 3,4 g,

w tym cukry – 1,4 g,   

białko – 1,2 g,

sól –  6,4 g

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.
© SolEx B2B