Paluszki z makiem to łagodna przekąska, którą kochają zarówno dorośli, jak i dzieci. Pasują jako uzupełnienie deski serów i wędlin, świetnie smakują z sosami Fanex lub solo.
mąka pszenna (zawiera gluten),
skrobia ziemniaczana,
cukier,
mak (3%),
olej rzepakowy,
drożdże,
mąka słodowa jęczmienna,
sól,
substancje spulchniające (wodorowęglan sodu, difosforan disodowy, wodorowęglan amonu),
aromat,
substancja glazurująca (wodorotlenek sodu)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna - 1909 kJ/ 451 kcal,
tłuszcz - 6,5 g,
w tym kwasy nasycone - 0,4 g,
węglowodany - 86,0 g,
w tym cukry - 9,1 g,
błonnik - 0,0 g,
białko - 10,7 g,
sól - 1,2 g