Glazura Teriyaki kikkoman ma doskonałą lepkość, która pozwala łatwo łączyć ją z innymi dodatkami. Teriyaki Glaze jest mieszanką naturalnie warzonego sosu sojowego Kikkoman, wina oraz przypraw.
SKŁADNIKI:
cukier,
woda,
wino (zawiera dwutlenek siarki),
sos sojowy (woda, ziarno soi, pszenica, sól),
sól,
skrobia modyfikowana,
syrop karmelizowanego cukru,
ocet spirytusowy,
wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, 5'-rybonukleotydy disodowe,
imbir w proszku
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna - 858 kJ/ 202 kcal,
tłuszcz - 0,0 g,
w tym kwasy nasycone - 0,0 g,
węglowodany - 46,0 g,
w tym cukry - 40,0 g,
białko - 2,0 g,
sól - 7,6 g