Głównym składnikiem Diet Noodles jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles.
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez PSZENICY i glutenu, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.
Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.
SKŁADNIKI:
woda oczyszczona,
mąka konjac,
wodorotlenek wapnia
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna – 33 kJ / 8 kcal
tłuszcz – 25 g,
w tym kwasy nasycone – <0,1 g,
węglowodany – 1,1 g,
w tym cukry – <0,2 g,
błonnik – 1,8 g
białko – <0,3 g,
sól – <0,01 g