Ser Solankowy w kostkach w zalewie bez laktozy, typu śródziemnomorskiego. Opakowanie zawiera wygodne i praktyczne sitko do odsączania zalewy. Wariant o obniżonej zawartości tłuszczu. Idealny do potraw na zimno i na ciepło. Zawartość laktozy poniżej 0,01 g/100 ml.
SKŁADNIKI:
ser(mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, enzym koagulujący:
podpuszczka i lipaza mikrobiologiczna, stabilizator: chlorek wapnia, enzym laktaza),
zalewa solankowa (woda, sól, stabilizator: chlorek wapnia, regulator kwasowości: kwas mlekowy).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g:
wartość energetyczna (w 100 g) - 676 kJ/162 kcal,
tłuszcz - 10 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 6,6 g,
węglowodany - 0,5 g,
w tym cukry - 0,5 g,
białko - 17 g,
sól - 2,8 g